Apie savivertę

Apie savivertę. Tekstai. Giedrė Vaiteikūnaitė, karjeros trenerė. Koučingas

Ar girdėjote – “žiauriausias ginklas yra savivertės neturėjimas, nes jis žmogų naikina savo paties rankomis.” Baisu, bet tikrai kartais esame didžiausi budeliai patys sau. Pikti žodžiai sau, nepalaikymas ir savęs nevertinimas neabejotinai yra stipresnis nuodas nei šimtai bloga linkinčių liežuvių. Atvirkščiai – vidinis savęs vertinimas ir tikėjimas savimi bei savo jėgomis yra tas, kuris mus įgalina eiti kiaurai sienas, jei tik norisi.

O kas ta savivertė? Ar susimąstome, kad kartais ji susideda iš visai nekaltų galvoje sušmėžuojančių minčių, savęs apibūdinimų ir net apie save laidomų juokelių.

Deja, mūsų kultūroje dar dažnai savęs nuvertinimas ar kuklus galvos nuleidimas padarius kažką gero yra kultūringo, “savo vietoje esančio” ir neišsišokančio žmogaus ženklas. Save kritikuoti ir pažeminti vis dar yra saugiau, nei su šypsena pripažinti savo ypatingumą.

Bet, jei kiekviename žingsnyje atmintume, kad savivertė – didžiausias pagalbininkas siekiant savo svajonių. Jei žinotume, kad savivertę visi turime, tik reikia nepamiršti ją laistyti ir auginti… Gal tai padėtų daugiau stengtis dėl to, kokios mūsų mintys žvelgiant į save ir savo nuveiktus darbus.

O ką apie save galvojate Jūs?

🌼 Esu gražus (-i) AR negaliu žiūrėti į save nuotraukose?
🌼 Aš žinau, moku, esu puikus savo srities specialistas AR yra šimtai už mane geresnių ir kol negausiu papildomo diplomo, neišmoksiu užsienio kalbos, pan. jiems neprilygsiu?
🌼 Galiu pabandysi sudalyvauti šioje atrankoje, nes tai tikrai įdomu, o ir mano kompetencija jiems tiktų AR nemanau, kad jiems tokio kaip aš reikia, man dar daug ko trūksta, kad jiems įtikčiau.
🌼 Esu drąsus veikti AR aš visada visko bijau?
🌼 Turiu puikių idėjų, kurias galima realizuoti AR aš pastoviai prisigalvoju nesąmonių ir mano projektai žlunga?
🌼 Mano šypsena fantastiška vien su ja galiu kalnus nuversti AR kas iš to, kad esu patrauklus – tūkstančiai tokių?
🌼 Kiekviena patirtis išmoko naujų dalykų ir augina mane AR blemba, vėl pridariau nesąmonių, kodėl man taip nesiseka?
🌼 Šiandien susidororjau su sunkia užduotimi, kurios prieš kurį laiką nei pro kur nebūčiau atlikęs AR man niekada nesisekė loginės užduotys todėl krapštausi prie jų amžinybę?
🌼 Esu apsuptas nuostabių žmonių, kurie mane įkvepia ir palaiko AR visi aplink normalūs, o aš kažkoks nei šioks nei toks?
🌼 Myliu savo kūną ir noriu juo rūpintis AR negaliu žiūrėti į šitas celiulitines kojas?
🌼Taip, dėkoju, aš tikrai gražiai atrodau AR baik Tu, va Tu tai tikrai labai graži?
🌼 Oi kaip įdomiai gavosi AR šakės, kokia aš višta nevykėlė.
🌼 ….

Dideli tikslai pasiekiami mažais žingsneliais. Gal jau šiandien galime atlikti savo kasdienių minčių reviziją ir rinktis tik tas, kurios mums naudingesnės.

Jei sakyti dar neišdrįstame to, kas ant liežuvio galo, tai jau galvoti taip, kaip mums naudinga – niekas neuždraus.Taigi tieskimės ir auginkime vidinius spindulius, kad savo šviesa pritrauktume gėrį ir grožį.

_________
Giedrė

Leave a Comment